Akıllı Saatler Ne İşe Yarar? – Nedir Bu Akıllı Saatler?
1972’de Hamilton Watch Company ve Electro/Data Inc. ilk dijital saatini bir LED prototipi olarak geliştirdi ve ismini “Pulsar” olarak adlandırdı. 2100 dolar karşılığında satılan Pulsar 18 ayar altın sarılıydı. 2016 yılı verilerine göre ise bu rakam 12.300 dolar civarında seyretti. Zamanı görmek için bir düğmeye basmanız gerekiyordu fakat Pulsar neredeyse saat alanını değiştirdi ve akıllı ardılların yolunu açtı. Buna “akıllı saatler” konusunda bir dönüm noktası diyebiliriz.
Peki yaşam nereye doğru gitmektedir? Gün içinde saat kullanımını normal bir kol saatinden ya da telefondan sağlayamaz mıyız? Akıllı saatler gerçekten ihtiyaç mıdır? İşte bu soruların cevabı;
Akıllı saatlere gerçekten ihtiyacımızın olduğunu kanıtlayan 7 neden!
1. BİLDİRİMLER
Cep telefonumuza gün içinde bir sürü bildirim geliyor ve bunların birçoğu gereksiz bildirimlerden oluşuyor. Zaman alan kısmı ise telefonun cebinizden çıkarılıp geri koyulmasından ibaret değil. Teknoloji devrindeyiz! Telefonu her çıkardığımızda sadece bildirimleri kontrol etmiyor sosyal medyada da gereksiz vakit harcıyoruz. Fakat akıllı saatler sayesinde gelen bildirimleri zaman kaybetmeden okuyabiliyoruz!
2. KABALIK ETMEYİN!
Özel buluşmalar, iş toplantıları, romantik akşam yemekleri… Partneriniz ya da patronunuzla göz temasını kesip elinizi cep telefonunuza götürmeniz kabalık olabilir!
3. TEK TUŞLA CEVAPLAMA
Akıllı saatler çeşitlerine göre çağrıları farklı şekilde yanıtlayabilir. Sony Smartwatch 3 gelen aramayı kabul etmek ve reddetmek üzerine programlanmıştır ve kabul ettiğinizde telefonun kulaklık/hoparlör/mikrofon özelliğini devreye sokar. Apple Watch gibi diğer saatler ise direkt olarak saatinizden konuşmaya izin verir. Yani telefonunuz çantanızda veya cebinizde kalabilir. Bu özellikler gün içinde uzun süre telefonda konuşanlar için oldukça önemlidir. Zira telefonlardan yayılan radyasyon kısa süre içinde baş ağrısına, uzun sürede de beyin fonksiyonlarınızın sağlıklı çalışmasında olumsuz etkilere neden olur.
4. HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK!
Sahilde, sokakta, parkta her nerede spor yapıyorsanız yapın attığınız adımı ve kalp ritminizi bilmeniz ve hesaplamanız gerekmektedir. Spor yaparken müzik dinlemek, gelen çağrılara sporu bırakmadan cevap vermek bir yana, “adım sayar” özelliğiyle bu akıllı saatler çok işinize yarayacak!
5. MÜZİK
Yolda, sporda, iş yerinde çalışırken müzik dinliyorsanız bu akıllı saatler tam size göre! Cep telefonunuzun müzik uygulamasında kullandığınız şarkı değiştirme, ses artırma ve azaltma, şarkıyı duraklatma, yeniden başlatma gibi özellikler saatinizde mevcut olup, istediğiniz fonksiyonu bir tıkla halledebilir, aktifleştirebilirsiniz.
6. TELEFONUNUZU ŞARJ ETMEK İÇİN PRİZ ARAMAKTAN KURTULUN
Hayatımıza android ve apple tabanlı telefonlar girdi gireli en büyük problemimiz pil ömrü olmuştur. Cep telefonunuzun kilidinin kapalı kalması, ekran parlaklığının aktif durumda olmaması pil ömrünüzü uzatır ve bu sayede ihtiyacınız olduğu anda telefonunuzla işlem yapabilirsiniz. Yani müzik dinlemek, spor yaparken adımlarınızı saymak, gelen gerekli/gereksiz bildirimler için kolunuzdaki saatle iletişime geçmek, pil ömrünüzü uzatır ve gün içinde sizi sürekli telefon şarj etmekten kurtarır.
7. NAVİGASYON
Kalabalık ortamlarda bulunmak, şehrin kalabalıklaşması, mekan sayısının artması ve yaşamın “hız” üzerine kuruluyor olması bizi gideceğimiz yere olabildiğinde erken varmaya zorlamıştır. Akıllı saatlerdeki navigasyon sayesinde telefonunuzu cebinizden taşırken daha hızlı ve zahmetsiz bir şekilde gideceğimiz yeri bulabilir, yetişmeniz gereken yere daha erken yetişebilirsiniz. Bu özellik araç kullananların ve yolda sevmediği akrabalarını/arkadaşlarını görenler için de oldukça fonksiyonel bir özelliktir!